Loading Events

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση | Ολόκληρο πρόγραμμα

5 Δεκεμβρίου, 2026 @ 10:00 - 17:00

Η μαγεία των Χριστουγέννων στη Λεβέντειο Πινακοθήκη ✨

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2026 | 10:00-17:00

Η Λεβέντειος Πινακοθήκη σας προσκαλεί σε μια γιορτινή Χριστουγεννιάτικη εμπειρία το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια ξεχωριστή εορταστική ημέρα, γεμάτη τέχνη, ψυχαγωγία και Χριστουγεννιάτικη μαγεία!


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10:15-12:45​ | Χριστουγεννιάτικο Βιωματικό Εργαστήρι για Παιδιά
«Η επιστροφή των Καλικάντζαρων»
(για ηλικίες: 5-7 ετών)

Η Μαρίνα και η Ρεβέκκα επιστρέφουν με το χιουμοριστικό Xριστουγεννιάτικο εργαστήρι που αγάπησαν τόσο πολύ τα παιδιά, δημιουργώντας μία ζεστή, χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα στη Λεβέντειο Πινακοθήκη!

Έχετε σίγουρα ξανακούσει για Xριστουγεννιάτικα παραμύθια με μικρά κορίτσια που μια κακιά θεία δεν τους φέρεται καλά. Όμως δεν έχετε ξανακούσει ότι είναι πραγματική τύχη να συναντάς καλικαντζάρους Xριστουγεννιάτικα. Μια Xριστουγεννιάτικη ιστορία για ένα τέτοιο κορίτσι, λοιπόν, που για καλή της τύχη συναντά τους καλικάντζαρους οι οποίοι αν και περιβόητοι για τις παγαποντιές τους, αναγνωρίζοντας την καλοσύνη της, της προσφέρουν δώρα μαγικά. Η ζήλια της θείας της, όμως, δεν την αφήνει σε ησυχία και οι καλικάντζαροι αναλαμβάνουν δράση.

Θα καταφέρουν τα τερτίπια των καλικαντζάρων να αλλάξουν τη ζωή και την τύχη του κοριτσιού;

‘Ωρες:
1η ομάδα: 10:15–11:15
2η ομάδα: 11:45–12:45

Κόστος συμμετοχής:
€10

Γλώσσα: Ελληνικά | Περιορισμένος αριθμός θέσεων | Κρατήσεις απαραίτητες

Για περισσότερες πληροφορίες & κρατήσεις:
+357 22 668838 | education@leventisgallery.org

11:30-12:15 | Ειδική Ξενάγηση
«Η Εξέλιξη του Τοπίου»
Aπό τον Ρομαντισμό στον Μεταϊμπρεσιονισμό

Μέσα από μια περιήγηση στη Συλλογή του Παρισιού, θα δούμε πώς οι πολιτικές, κοινωνικές και τεχνολογικές μεταβολές επηρέασαν τον τρόπο με τον οποίο απεικονιζόταν και γινόταν αντιληπτό το τοπίο μεταξύ του 18ου και του 20ού αιώνα.

Κόστος συμμετοχής:
Δωρεάν

Γλώσσα: Ελληνικά | Περιορισμένος αριθμός θέσεων | Κρατήσεις απαραίτητες

Για περισσότερες πληροφορίες & κρατήσεις:
+357 22 668838 | rsvp@leventisgallery.org


ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

12:45-15:30 | Η Charlotte Storer και οι μουσικοί της

Ένα τζαζ τρίο, με ερμηνεύτρια τη Charlotte Storer, τον Χρίστο Γερολατσίτη στο πιάνο και τον Κυριάκο Κέστα στο κοντραμπάσο, θα παρουσιάσει ένα μουσικό πρόγραμμα που συνδυάζει αγαπημένα κομμάτια της τζαζ με κλασικές Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Μια μουσική συνάντηση με ζωντανούς ρυθμούς και γιορτινή διάθεση, που θα δώσει τον δικό της τόνο στη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της Λεβεντείου Πινακοθήκης


THE AGLG SHOP

Χριστουγεννιάτικες προσφορές & προτάσεις για δώρα στο Πωλητήριο The AGLG Shop.

Επιλέξτε ανάμεσα σε κομψά αναμνηστικά, καλλιτεχνικές εκδόσεις και συλλεκτικά αντικείμενα για να κάνετε τη διαφορά στις φετινές σας αγορές.

Το αγαπημένο WHITE CUBE επιστρέφει για ακόμη μία χρονιά στην Πινακοθήκη, παρουσιάζοντας μια επιλεγμένη συλλογή αντικειμένων σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές.

Για το Σαββατοκυρίακο 5 & 6 Δεκεμβρίου επωφεληθείτε με 10% έκπτωση σε όλα τα προϊόντα.

Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη κλήρωση!
Με αγορές άνω των €100 σε μία απόδειξη, αποκλειστικά στις 5 Δεκεμβρίου 2026, συμμετέχετε αυτόματα στην κλήρωση για ένα υπέροχο δώρο αξίας €182, με προϊόντα εμπνευσμένα από τις Συλλογές της Πινακοθήκης


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Κοπιάστε να γιορτάσετε την μαγεία των γιορτών και της ιστορίας της Τέχνης!

Για περισσότερες πληροφορίες:
Λεβέντειος Πινακοθήκη, +357 22 668838 |info@leventisgallery.org